Om Svensk ekosvamp

OM SVENSK EKOSVAMP

Svensk Ekosvamp har en lång och stark historia inom svensk svampnäring med sitt ursprung i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Svensk Ekosvamp är ett resultat av sammanslagningen av Solbacka Champinjoner AB och Hällestadsvamp AB.

Hällestadsvamp grundades av Hans och Kristna Persson, de dåtida odlingsbäddarna skapades av hästgödsel från de närliggande gårdarna. 2011 klev sönerna Mathias och David in i företaget och drev utvecklingen vidare.

I småländska Hallaryd tog Eva och Tobbe Lund med sina fem barn över en champinjonodling. Idag arbetar förutom föräldrarna även sonen Niklas, döttrarna Emma och Ida tillsammans övrig personal i odlingen.

Svensk ekosvamp är idag Sveriges ledande svampföretag och det enda svampföretaget som är 100% ekologiskt.

”Att efterfrågan på ekologiska produkter växer vet vi. I framtiden kommer det inte att räcka – då vill vi ha mat och råvaror som både är svenska och ekologiska, så det känna skönt att vi redan är där”. Mathias Persson

”I takt med att vi växer är känslan av att vi i grunden är ett familjeföretag viktigt. Vi är ett härligt gäng som arbetar för och med varandra i en prestiglös miljö” Niklas Lund

Har ni frågor om våra produkter eller vill veta mer om oss, kontakta oss gärna!

Väl mött!

Martin Rosvall Hansson
VD Svensk Ekosvamp