Hällestad

 

 

Till alla sammanhang

Champinjon är en enkel svamp att använda till det mesta. Den har en mild smak och är en populär matsvamp. Den är god rå i sallader eller att dippa, men passar också till stuvningar, soppa, såser och i stora bitar i grytan

 

Skogschampinjoner

 

 

Lite mer smak

Skogschampinjonen smakar mer skog och liknar våra andra skogssvampar som Kantarell och Karl-Johan. Den passar till mat där den får ta lite mer plats bland smakerna. Den fungerar bra som tillbehör till biff, kyckling eller på hemlagad pizza.

 

 

 

Ett alternativ till champinjon

Ostronskivling växer i klasar och har en mer dominant smak än hos champinjonerna. En uppskattad matsvamp med ett bra tuggmotstånd och nötaktig smak. Det är en god svamp till sås, stuvning, soppa och att steka. 

 

 

 

Matig och fyllig

Portabellon är egentligen en fullt utvecklad skogschampinjon som vi låtit växa tills den blir mellan ca 10-12 cm i diameter. Den längre växttiden fyller den med en mer fyllig och aromatisk smak. Den skall ätas tillagad och passar bra att smörsteka, stuva, göra sås av eller blanda i pastarätter.

 

Pärlor

 

 

Små av en anledning

Våra minsta svampar är bara väldigt små varianter av våra två sorters champinjoner. All svamp växer snabbt. Därför måste vi vara på hugget innan den bir stor och förlorar sin "pärl-status". Då de är små och ömtåliga är vi extra försiktiga när de plockas.

 

Shiitake

 

 

En liten delikatess

En av våra mer smakrika svampar som fullständigt smälter i munnen. Med sitt ursprung från Japan är den är något mjukare i konsistensen än champinjonen och mycket god. Doften när man bryner den får det att vattnas i munnen på alla svampälskare.

 

 

 

Skogens guld

Alla vet hur en kantarell ser ut. Dess fina färg, form, underbara doft och smak har gjort den till en av våra favoritsvampar. Det går bra att förvälla och frysa in kantareller. Omöjlig som den är att odla får vi den färsk direkt från plockarna i skogen. Säsong: juni till oktober. Vi har även torkade kantareller.

 

 

Recept lådor

Hällestad har också en del förpackad svamp till olika ändamål med ett härligt recept för varje!

  • Mixlåda
  • Soppsvampar 
  • Falska sniglar
  • Grill champinjoner

 

 

 

Krav/eco portabella.